Annons

Annons

Glutenfria kardemummakakor

Jag älskar kardemumma och använder det ofta i min bakning. Här kommer ett recept på jättegoda och lättbakade glutenfria kakor med smak av kardemumma.

Glutenfria kardemummakakor

Glutenfria kardemummakakor (ca 25 st)
100 g rumsvarmt smör
1 dl farinsocker
1 dl strösocker
1 msk ljus sirap
1 ägg
1 tsk stött kardemumma
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
240 g (4 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda

  1. Vispa ihop smör, farinsocker, strösocker, sirap och ägg med elvisp.
  2. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Låt stå kallt en stund.
  3. Forma degen till bollar med mjölade händer och lägg på plåtar med bakplåtspapper, nio kakor per plåt är lagom eftersom de flyter ut.
  4. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 minuter. Låt svalna en stund på plåten tills de stelnat och lägg sedan över kakorna på ett galler och låt svalna helt.

Tips på andra goda glutenfria småkakor:
Glutenfria gaffelkakor
Naturligt glutenfria kolakakor
Glutenfria drömmar
Glutenfria wienerstänger
Glutenfria nougatrutor

Annons

Glutenfria kardemummakakor


1 kommentar

 


Annons


Annons

Laddar