Annons

Annons

Glutenfria mandelkakor

Spröda och goda naturligt glutenfria småkakor med mandelmassa, mandelmjöl och salta mandlar. En ny favoritkaka för alla oss som gillar småkakor och smaken av mandel!

Glutenfria mandelkakor

Glutenfria mandelkakor (12 st)
120 g mandelmassa
100 g rumsvarmt smör
40 g (1 dl) mandelmjöl
60 g (ca 3/4 dl) potatismjöl
30 g (1/2 dl) mandlar, gärna salta

  1. Riv mandelmassan grovt och rör ihop den med smöret.
  2. Tillsätt mandelmjöl och potatismjöl och blanda ihop till en deg. Dela degen i två delar och forma till rullar, ca 2 cm i diameter.
  3. Slå in degrullarna i plastfolie och låt vila i kylskåpet i minst 30 minuter, gärna över natten.
  4. Skär rullarna i avlånga bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till dem lätt.
  5. Hacka mandlarna fint och strö dem över kakorna. Tryck fast dem om de ramlar av.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 12 minuter.

Glutenfria mandelkakor med mandelmassa

Annons

Tips på andra glutenfria bakverk med mandel:
Glutenfri kanellängd med mandelmassa
Glutenfri mazarinkladdkaka
Glutenfri falsk potatiskaka
Glutenfria mazarinmuffins


Kommentera

 


Annons


Annons

Laddar