Annons

Annons

Glutenfria pariservåfflor

Pariservåfflor eller franska våfflor som de också kallas var en av mina favoritkakor innan jag fick celiaki. Härligt spröda och fyllda med smörkräm är de svåra att motstå. Nu har jag äntligen lyckats skapa ett recept på glutenfria pariservåfflor som är enkla att baka och smakar precis som vanliga.

Glutenfria franska våfflor

Glutenfria pariservåfflor
135 g (2 1/4 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda
80 g smör
1 3/4 msk vatten
Strösocker till kavling

Fyllning:
100 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
1 äggula
2 tsk vaniljsocker

  1. Finfördela smöret i mjölmixen till en grynig massa.
    Annons

    Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila 1 timme i kylen.

  2. Kavla ut degen ca 1/2 cm tjock. Stansa ut rundlar med ett kakmått eller glas, ca 6 cm i diameter. Lägg rundlarna på ett sockrat bakplåtspapper, strö över socker och kavla ut till ovala kakor med en kruskavel. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i ca 8 minuter. Låt kakorna kallna.
  4. Rör smör och florsocker smidigt. Tillsätt äggulan och vaniljsockret och rör ihop till en kräm.
  5. Lägg ihop kakorna två och två med smörkräm emellan.

Glutenfria pariservåfflor


Kommentera

 


Annons


Annons

Laddar