Annons

Annons

Glutenfria pepparkakscupcakes

Glutenfria pepparkakscupcakes är mjuka och saftiga pepparkaksmuffins toppade med en len och krämig frosting. En höjdpunkt vid jul- och adventsfikat!

Glutenfria pepparkakscupcakes

Glutenfria pepparkakscupcakes (ca 20 st)
100 g rumsvarmt smör
1 dl farinsocker
1 dl strösocker
2 ägg
1 tsk fiberhusk
1 tsk malen kanel
1/2 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen kryddnejlika
1/2 tsk malen kardemumma
1/2 dl lingonsylt
1 1/2 dl gräddfil
1 tsk bikarbonat
3 dl glutenfri mjölmix

Annons

Frosting:
40 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
75 g cream cheese
Lingon till dekoration

  1. Vispa ihop smöret med farin- och strösockret.
  2. Knäck i äggen ett i taget och vispa till en fluffig smet.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda till en jämn smet.
  4. Klicka ut smeten i muffinsformar, fyll formarna till ca 3/4 med smet.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 15-20 minuter. Låt svalna.
  6. Vispa ingredienserna till frostingen krämigt med elvisp. Spritsa eller bred ut frostingen på muffinsarna. Dekorera med lingon.

Andra populära julrecept:
Glutenfria lussekatter
Glutenfri saffranskladdkaka
Glutenfri mjuk pepparkaka
Glutenfria skurna pepparkakor


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar