Annons

Annons

Glutenfria pepparkaksmuffins

Saftiga och goda muffins med smak av pepparkaka och lingon. Kryddorna i smeten går att ersätta med 2 1/2 tsk färdig pepparkakskrydda. Med pepparkaksmuffins blir julen riktigt god!

Glutenfria pepparkaksmuffins

Glutenfria pepparkaksmuffins (ca 20 st)
100 g rumsvarmt smör
1 dl farinsocker
1 dl strösocker
2 ägg
1 tsk fiberhusk
1 tsk malen kanel
1/2 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen kryddnejlika
1/2 tsk malen kardemumma
1/2 dl lingonsylt
1 1/2 dl gräddfil
1 tsk bikarbonat
3 dl glutenfri mjölmix eller rismjöl

  1. Vispa ihop smör och socker med elvisp.
  2. Knäck i äggen ett i taget och vispa till en fluffig smet.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda till en jämn smet.
  4. Klicka ut smeten i muffinsformar.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader 15-20 minuter.

Prova även min glutenfria recept på pepparkaksbrödpepparkakor och pepparkaksbollar.

Annons

Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar