Annons

Glutenfria scones med xantangummi

Scones är det perfekta frukostbrödet när du har ont om tid men ändå vill ha nygräddat bröd. Xantangummi är ett stabiliserings- och förtjockningsmedel som fungerar som en ersättning för gluten i glutenfritt bröd. De här naturligt glutenfria sconesen med xantangummi blir till exempel mindre smuliga än vanliga glutenfria scones tycker jag.

Glutenfria scones med xantangummi

Glutenfria scones med xantangummi (6 bitar)
150 g (3 dl) rismjöl
50 g (1 dl) majsmjöl
1/2 tsk glutenfritt xantangummi
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
50 g rapsolja (går att byta ut mot smör)
250 g (2 1/2 dl) mjölk

  1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  2. Rör ner olja och mjölk och blanda ihop till en kladdig deg.
  3. Häll ut degen på en plåt med bakplåtspapper och forma degen till en rund kaka, ett par cm tjock.
  4. Nagga kakan och skåra den i sex bitar.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter.

Ät sconesen nygräddade med smör, ost och marmelad.

Annons

Glutenfria scones med xantangummi

Prova också mitt recept på glutenfri formfranska med xantangummi. Jag använder också xantangummi i mitt eget recept på glutenfri mjölmix.


Kommentera

 


Annons


Annons

Laddar