Annons

Annons

Glutenfria semmelcookies

Semlor kan man inte få för mycket av men har du tröttnat på vanliga semlor kommer här ett recept på underbart goda semmelcookies. Det är precis som det låter semlor gjorda på glutenfria cookies med kardemummasmak toppade med mandelmassa och grädde. Ett gott och roligt sätt att variera de klassiska semlorna på.

Här hittar du mitt recept på glutenfria semlor om du hellre vill baka klassiska semlor.

Glutenfria semmelcookies

Glutenfria semmelcookies (24 kakor/16 semmelcookies)
100 g rumsvarmt smör
1 dl farinsocker
1 dl strösocker
1 msk ljus sirap
1 ägg
1 tsk stött kardemumma
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
240 g (4 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda

Annons

Fyllning och garnering:
Ca 150 g mandelmassa
Ca 2-3 msk mjölk
Ca 3 dl vispgrädde
Florsocker

  1. Vispa ihop smör, farinsocker, strösocker, sirap och ägg med elvisp.
  2. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Låt stå kallt en stund.
  3. Dela degen i 24 bitar på ett bakbord mjölat med mjölmix. Forma bitarna till bollar och lägg på plåtar med bakplåtspapper, nio kakor per plåt är lagom eftersom de flyter ut.
  4. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 minuter.
  5. Skär till 16 st trekantiga lock av åtta av kakorna medan de fortfarande är varma. Låt svalna.
  6. Riv mandelmassan grovt och blanda med mjölk till bredbar konsistens. Vispa grädden fluffig.
  7. Bred ut mandelmassan på kakorna. Spritsa grädden ovanpå och toppa med locken. Pudra över florsocker.

Glutenfria semmelcookies

Tips på andra goda varianter på glutenfria semlor:
Glutenfria prinsessemlor
Glutenfria nutellasemlor
Glutenfri semmelrulltårta
Glutenfri semmelkladdkaka
Glutenfria saffranssemlor


Kommentera

 


Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar