Annons

Annons

Glutenfria semmelvåfflor

Glutenfria semmelvåfflor är precis som det låter våfflor som smakar semla och det är precis lika gott som det ser ut, om inte godare! Jag har gjort våffelsmeten på min hemmagjorda mjölmix men det går lika bra med köpt mjölmix. Våfflorna smakar kardemumma och har en fyllning av mandelmassa och grädde, en riktig höjdare i semmeltider!

Glutenfria semmelvåfflor

Glutenfria semmelvåfflor (ca 6 våfflor)
3 dl (165 g) glutenfri mjölmix
1 tsk stött kardemumma
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
3 dl mjölk
2 ägg
50 g smält smör

Fyllning:
Ca 4 dl vispgrädde
Ca 150 g mandelmassa
Florsocker

  1. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.
  2. Vispa ner 2 dl mjölk.
  3. Knäck i äggen och vispa ihop smeten.
  4. Tillsätt resterande mjölk (1 dl) och det smälta smöret. Vispa till en jämn smet.
  5. Grädda våfflorna frasiga och gyllengula i våffeljärn. Låt svalna.
  6. Riv mandelmassan grovt och vispa grädden.
  7. Lägg ihop våfflorna med mandelmassa och grädde mellan. Pudra över florsocker innan servering.

Glutenfri semmelvåffla

Annons

Prova också mina recept på glutenfri semmelpannkakaglutenfria semlor och glutenfri semmelrulltårta.


Kommentera

 


Annons


Annons

Laddar