Annons

Glutenfria skurna pepparkakor

Skurna pepparkakor är enkelt och går snabbt att baka jämfört med kavlade pepparkakor. Det här receptet med suckat (kanderade citrusskal) och mandel ger tunna och knapriga pepparkakor med fantastisk smak.

Glutenfria skurna pepparkakor

Glutenfria skurna pepparkakor
125 g smör
1 1/4 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
35 g mandel
25 g suckat
2 tsk malen kanel
1 tsk malda nejlikor
3/4 tsk bikarbonat
1 msk kallt vatten
Ca 5 1/2 dl glutenfri mjölmix, tex Semper mix

  1. Smält ihop smör, socker och sirap i en kastrull.
    Annons

    Obs! Det får inte börja koka.

  2. Grovhacka mandeln och rör ner den i kastrullen tillsammans med finhackad suckat och kryddorna.
  3. Blanda bikarbonat med vattnet och häll i det i smeten.
  4. Tillsätt mjölmixen och rör ihop till en deg. Degen ska vara ganska lös.
  5. Slå in degen i plastfolie som en rulle. Låt vila i kylskåp under natten.
  6. Skär den kalla rullen i tunna skivor och lägg skivorna på plåtar med bakplåtspapper.
  7. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 5-8 minuter. Håll koll så att de inte blir brända, tiden i ugnen beror på skivornas tjocklek.

Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar