Annons

Annons

Glutenfria s’mores

S'mores är amerikanska kakor som består av dubbla havrekakor fyllda med grillade marshmallows och choklad. Namnet kommer av att det är så gott att man vill ha "some more". Kakorna gör verkligen skäl för sitt namn!

Glutenfria s'mores

Glutenfria s’mores (14 st dubbla kakor)
100 g rumsvarmt smör
90 g (1 dl) strösocker
75 g (1 dl) farinsocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 ägg
45 g (1/2 dl) rapsolja
60 g (1 1/2 dl) riven kokos
70 g (2 dl) havregryn (ren havre)
17 g (1 dl) pofiber
1/2 tsk bakpulver
135 g (2 1/2 dl) glutenfri mjölmix, tex Semper mix
Marshmallows
Chokladbitar

  1. Vispa smör, strösocker och farinsocker krämigt med elvisp.
  2. Rör ner ägg och rapsolja.
  3. Tillsätt salt, vaniljsocker, kokos, havregryn och pofiber. Rör ihop till en smet.
  4. Blanda bakpulver och glutenfri mjölmix och rör ner i smeten. Ställ den kallt i ca 30 minuter.
  5. Rulla smeten till 28 bollar och lägg på tre plåtar med bakplåtspapper. Platta till dem lite.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 12 minuter. Låt svalna på galler.
  7. Grilla marshmallows på pinnar över öppen eld eller på grillen tills de får lite färg. Lägg ihop kakorna med de grillade marshmallowsen och en chokladbit mellan och tryck till. Alternativt smält marshmallows och choklad lätt i mikron om du inte har möjlighet att grilla.

Tips på andra glutenfria kakor:
Glutenfria jordnötscookies
Glutenfria nutellakakor
Glutenfria hasselnötskakor
Glutenfria nougatrutor
Naturligt glutenfria kolakakor

Annons

Kommentera

 


Annons


Annons

Laddar