Annons

Annons

Glutenfria spindelkakor

Baka söta och lite läskiga spindelkakor till halloween! Spindlarna består av ruskigt goda kakor med jordnötssmör toppade med en chokladtryffel och mörk choklad som ben. Ett måste på kakfatet till halloween!

Glutenfria spindelkakor

Glutenfria spindelkakor (24 st)
115 g rumsvarmt smör
150 g (ca 1 1/2 dl) jordnötssmör
1 dl strösocker
3/4 dl farinsocker
1 ägg
1 tsk bakpulver
3 1/2 dl glutenfri mjölmix, tex Semper mix
24 chokladtryfflar (jag använde Lindt Lindor Extra dark*)
ca 50 g mörk choklad
48 ögon, tex dekorationsströssel (Obs! Kan innehålla gluten, läs på ingrediensförteckningen)

  1. Vispa smör och jordnötssmör smidigt med elvisp.
  2. Tillsätt strö- och farinsocker och vispa lite till.
  3. Vispa ner ägget.
  4. Rör ner bakpulver och mjölmix och arbeta ihop till en deg. Låt gärna degen vila i kylen i minst 15 minuter så blir den lättare att arbeta med.
  5. Dela degen i 24 delar och rulla till bollar. Lägg bollarna på två plåtar med bakplåtspapper.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 10 minuter. Ta ut kakorna och gör en liten grop i mitten med en sked. Sätt tillbaka plåten i ugnen och fortsätt grädda i ytterligare ca 5 minuter.
  7. Låt kakorna svalna lite och lägg sedan en chokladkula i urgröpningen i varje kaka. Se till att kakorna är så pass avsvalnade att chokladen inte smälter men ändå lite varma så att kulan fastnar i kakan.
  8. Smält chokladen och spritsa 8 ben på varje spindel. Dutta ”ögonen” i lite choklad innan du fäster dem på chokladkulan så att de fastnar. Om du inte hittar glutenfritt strössel går det lika bra att måla ögon med smält choklad eller kristyr.

* Lindt Lindor Extra Dark innehåller kornmaltextrakt som kan innehålla små mängder gluten, dock så små att det klassas som glutenfritt. Använd andra glutenfria chokladtryfflar om du inte tål spårmängder av gluten.

Annons

Kommentera

 


Annons


Annons

Laddar