Annons

Annons

Glutenfria våfflor

Fira våffeldagen eller vilken annan dag som helst med klassiska glutenfria våfflor. Här kommer mitt bästa recept på goda och perfekt frasiga glutenfria våfflor.

2016-03-17 18_Fotor
Glutenfria våfflor (8 st)

3 dl (165 g) maizena majsstärkelse
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
3 dl mjölk
2 ägg
50 g smält smör

1. Blanda maizena, bakpulver och salt i en bunke.
2. Tillsätt 2 dl mjölk och vispa ihop till en jämn smet.
3. Knäck i äggen och vispa slätt.
4. Tillsätt resten av mjölken och det smälta smöret och vispa ihop ordentligt.
5. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla laggen med smör och häll på ca 1/2 dl smet till varje våffla. Grädda frasiga och fina våfflor. Rör om i smeten mellan varje våffla.

Annons

Tips på andra glutenfria våfflor:
Glutenfria bananvåfflor
Glutenfria nutellavåfflor
Glutenfria semmelvåfflor
Glutenfria saffransvåfflor


Kommentera

 


Annons


Annons

Laddar