Annons

Annons

Glutenfritt äppelbröd

Saftigt och rustikt naturligt glutenfritt bröd bakat på näringsrikt durramjöl. Med äpple och kanel i degen sprider sig en härlig doft av äppelpaj i köket under gräddningen.

Glutenfritt äppelbröd

Glutenfritt äppelbröd
25 g jäst
1 dl mjölk
2 1/2 dl vatten
1 1/2 msk fiberhusk
1 dl fibrex
2 dl havregryn (ren havre)
2 msk olja
1 msk honung
1 tsk salt
1 tsk malen kanel
2 äpplen, grovrivna
3 1/2 dl (175 g) durramjöl

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Värm mjölk och vatten till 37 grader och vispa ut jästen med vätskan.
  3. Vispa ner fiberhusk, fibrex och havregryn och låt svälla i 10 minuter.
  4. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen smidig med degkrokar.
  5. Strö lite durramjöl över degen och låt jäsa under bakduk i ca 1 timme.
  6. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med durramjöl. Forma det till ett avlångt bröd.
  7. Lägg brödet på en bakplåt täckt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  8. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 30 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Annons

Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar