Annons

Annons

Glutenfritt frukostbröd med frön

Mjukt, saftigt och gott vardagsbröd med frön och nyttigt bovete- och teffmjöl som ger mycket näring och energi. Brödet blir stort och högt och får en knaprig skorpa men blir mjukt och luftigt inuti.

IMG_4996_Fotor

Glutenfritt frukostbröd med frön
25 g jäst
2 dl filmjölk
2 dl vatten
2 tsk fiberhusk
1 msk rapsolja
1/2 dl mörk sirap
1/2 tsk salt
1 dl pofiber
1 1/2 dl blandade frön, tex solros-, pumpa- och linfrön
5 dl Semper bovete & teffmjöl
Blandade frön till garnering

  1. Smula ner jästen i en bunke.
  2. Värm filmjölk och vatten till 37 grader och vispa ut jästen med vätskan.
  3. Vispa ner fiberhusken och låt svälla i 10 minuter.
  4. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen med degkrokar i några minuter.
  5. Häll degen i en smord bakform (1 1/2 liter).
  6. Strö över frön.
  7. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
  8. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i ca 30 minuter.

Tips! Prova även att baka glutenfria fröfrallorglutenfri filmjölkslimpa och glutenfritt chiabröd.

Annons

Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar