Annons

Annons

Glutenfritt grovt rostbröd

Glutenfritt rostbröd där jag använt grov mjölmix, fiberhusk och pofiber för att få brödet mer näringsrikt. Brödet är mjukt och gott som det är men passar också perfekt att rosta i brödrosten. Jag brukar skiva upp det när det är nybakat och frysa in i skivor så går det snabbt och lätt att ta fram och rosta på morgonen.

IMG_6058_Fotor

Glutenfritt grovt rostbröd
25 g jäst
4 dl vatten
1/2 msk fiberhusk
2 msk rapsolja
1 msk flytande honung
1 tsk salt
1 dl pofiber
6 1/2 dl grov glutenfri mjölmix, tex Semper grov mix
Vallmofrön till garnering

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Värm vattnet till 37 grader och vispa ut jästen med vätskan.
  3. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i 10 minuter.
  4. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen med degkrokar i ca 5 minuter.
  5. Lägg degen i en smord brödform och strö över vallmofrön.
  6. Låt jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i 30-40 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Prova också mina recept på klassiskt glutenfritt rostbröd och naturligt glutenfritt rostbröd.

Annons

Kommentera

 


Annons


Annons

Laddar