Annons

Annons

Glutenfritt snabbt vörtbröd

Har du inte hunnit baka vörtbröd än? Då är det här receptet för dig! Rör bara ihop ingredienserna, det tar inte mer än några minuter och sedan får ugnen sköta resten. Medan du julstökar med annat sprider sig en underbar doft i köket och vips så har du ett gott glutenfritt vörtbröd att äta till julskinkan.

Glutenfritt vörtbröd

Glutenfritt snabbt vörtbröd
450 g (4 1/2 dl) filmjölk
105 g (3/4 dl) mörk sirap
25 g (1 1/2 dl) pofiber
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
1 tsk malen pomerans
1/2 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen kryddnejlika
1 tsk malen fänkål
1 tsk malen anis
1/2 dl russin
330 g (6 dl) glutenfri grov mix, tex Semper

  1. Rör ihop alla ingredienser i den ordning de står i receptet.
  2. Häll den lösa degen i en smord bakform på 1 1/2 liter.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 40 minuter.
  4. Låt svalna en stund i formen och stjälp sedan upp den på ett galler och låt svalna helt under bakduk.

Jag har också ett recept på glutenfritt vörtbröd med jäst. Ett annat tips till julskinkan är snabb glutenfri kavring.

Annons

Jag önskar er alla en riktigt god jul!


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar