Annons

Glutenfritt stekpannebröd med havre

Naturligt glutenfritt bröd som gräddas snabbt och enkelt i stekpanna. Havre innehåller massor av fibrer och andra nyttiga näringsämnen och gör brödet rustikt och gott. Se bara till att du använder rena havregryn och havremjöl som är märkt glutenfritt, så att det inte kontaminerats av andra sädesslag med gluten.

Glutenfritt stekpannebröd med havre

Glutenfritt stekpannebröd med havre (1 bröd)
1 dl glutenfritt havremjöl
1 dl havregryn (ren havre)
1 dl rismjöl
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
1 dl mjölk

  1. Blanda ihop alla ingredienser i den ordning de står i receptet.
  2. Rulla degen i lite ris- eller havremjöl och platta ut den till en ca 1 cm tjock kaka.
  3. Grädda brödet i en stekpanna på medelvärme, några minuter på varje sida. Ät det som det är eller skär i halvmånar och dela brödet i en över- och en underdel.

Glutenfritt bröd i stekpanna

Annons

Här hittar du även glutenfria recept på stekpannebrödstekpannescones och snabba tekakor.


Kommentera

 


Annons


Annons

Laddar