Annons

Annons

Glutenfritt stekpannebröd

Varför inte överraska familjen med nybakat bröd till frukost? Mina stekpannebröd behöver inte jäsa och går supersnabbt att baka. Degen kavlas ut direkt och gräddas i stekpanna. Perfekt när du vill ha nybakat och gott bröd snabbt!

2015-08-29 11_Fotor_Fotor

Glutenfritt stekpannebröd (6 st)
2 dl filmjölk
2 msk ljus sirap
1 msk rapsolja
1/2 msk fiberhusk
1/2 tsk salt
1/2 tsk bikarbonat
3-4 dl glutenfri mjölmix, tex Semper mix

1. Rör ihop filmjölk, sirap, olja och fiberhusk. Låt svälla i 10 minuter.
2. Blanda salt och bikarbonat med 3 dl mjölmix och arbeta in i smeten.
3. Häll ut degen på ett bakbord mjölat med mjölmix. Arbeta in mer mjölmix tills degen inte är kladdig.
4. Rulla ut degen till en rulle och dela den i 6 bitar. Rulla till bollar och kavla ut till tunna kakor, gärna med kruskavel.
5. Grädda bröden i torr stekpanna på medelhög värme i någon minut per sida. Vänd bröden när de börjar få färg.

Annons

Prova också mina recept på glutenfria sconesglutenfria snabba tekakor och glutenfria snabba blåbärsfrallor.


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar