Annons

Annons

Glutenfritt vörtbröd

Mjukt bröd som får vörtkaraktär av julmust och kryddor. Brödet smakar underbart som det är eller med en skiva julskinka som pålägg.

Glutenfritt vörtbröd

Glutenfritt vörtbröd
25 g jäst
2 dl julmust*
2 dl vatten
1 1/2 msk fiberhusk
1/4 dl rapsolja
1/4 dl mörk sirap
1 dl pofiber
1/2 tsk salt
1 tsk malen pomerans
1/2 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen kryddnejlika
1 uppvispat ägg
1/2 dl russin
5 1/2 dl glutenfri grov mix
Hett vatten och mörk sirap till pensling

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Värm julmust och vatten till 37 grader och vispa ut jästen med vätskan.
  3. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i 10 minuter.
  4. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen med degkrokar i några minuter.
  5. Klicka ner degen i en smord brödform (1 1/2 liter) och jämna till ytan.
  6. Låt jäsa under bakduk i minst 30 minuter.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 40-50 minuter.
  8. Blanda lika delar hett vatten och sirap och pensla brödet med sirapsvattnet direkt när det kommit ut ur ugnen.

*Julmust innehåller inte gluten enligt Livsmedelsverket. Maltextrakt som framställs från korn ingår i julmust men Livsmedelsverket har vid flera tillfällen undersökt glutenhalten i olika sorters julmust och inga analyser har visat glutenhalter över gränsvärdet för att få märkas ”glutenfri”, dvs 20 mg gluten/liter. Källa: www.livsmedelsverket.se

Få 15 % rabatt på onlinekursen ”Gott och Glutenfritt”

Använd rabattkod ”Glutenfritt2018” och få 15 % rabatt när du registrerar dig!

Annons

Du får 72 spännande recept, steg-för-stegfilmer med instruktioner, experttips från dietisten Sofia Antonsson, en stor mjölguide och mycket mer!

Rabatten gäller till och med den 28 februari 2018!


Kommentera

 


Annons


Annons

Laddar