Annons

Annons

Hemmagjort jordnötssmör

Jag älskar jordnötssmör, både att äta som det är och att använda i olika bakverk. Att mixa eget jordnötssmör är hur enkelt som helst och det blir dessutom mycket godare än de jordnötssmör som man köper färdiga.

När du gör ditt eget jordnötssmör kan du bestämma själv precis hur crunchigt eller krämigt du vill ha det och vilken smak du vill ha. Jag tillsätter lite vaniljpulver och en gnutta honung i mitt jordnötssmör för att få en extra god smak.

Annons

Glutenfritt jordnötssmör

Hemmagjort jordnötssmör
300 g salta jordnötter
1 msk kokosolja eller rapsolja
Ev. ca 1 tsk vaniljpulver
Ev. ca 2 tsk honung

  1. Mixa ihop jordnötter och olja i en matberedare. Mixa tills konsistensen blir som smör, det kan ta några minuter.
  2. Smaka av med vaniljpulver och honung. Tillsätt mer olja om du vill ha en lösare konsistens. Tänk på att jordnötssmöret blir lite fastare när det står kallt.
  3. Häll upp jordnötssmöret på burk och förvara i kylskåp.

Hemmagjort jordnötssmör

Tips på glutenfria bakverk med jordnötssmör:
Glutenfria jordnötscookies
Glutenfri banankaka med kola och daim
Glutenfria jordnötssnittar
Glutenfria peanut butter cups
Glutenfri snickerstårta


Kommentera

 


Annons


Annons

Laddar