Annons

Annons

Naturligt glutenfri tårtbotten

Här kommer ett recept på en naturligt glutenfri tårtbotten för alla er som föredrar att baka naturligt glutenfritt. Tårtbottnen blir saftig och god och är underbar att fylla med vispgrädde och bär eller använda till prinsesstårta och andra goda tårtor.

Naturligt glutenfri tårtbotten

Naturligt glutenfri tårtbotten
175 g smör
4 ägg
180 g (2 dl) strösocker
200 g mandelmassa
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
80 g (2 dl) mandelmjöl
110 g (1 1/2 dl) potatismjöl
Smör och mandelmjöl till formen

  1. Smält smöret och låt svalna.
  2. Vispa ägg och strösocker med elvisp tills det tjocknar.
  3. Riv mandelmassan grovt. Blanda ner den i smeten.
  4. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten.
  5. Tillsätt det smälta smöret och rör försiktigt ihop smeten.
  6. Häll smeten i en smord form, ca 24 cm i diameter, mjölad med mandelmjöl.
  7. Grädda tårtbottnen i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 40 minuter. Låt svalna och dela den sedan i tre bottnar.

Naturligt glutenfri tårtbotten

Annons

Tips på glutenfria tårtor:
Klassisk glutenfri jordgubbstårta
Glutenfri prinsesstårta
Glutenfri jordgubbstårta
Glutenfri chokladbollstårta


Kommentera

 


Annons


Annons

Laddar