Annons

Annons

Naturligt glutenfria kolakakor

Kolakakor är en favoritkaka som är enkel att baka och uppskattas av de flesta. Mina naturligt glutenfria kolakakor som bakas på rismjöl och majsstärkelse blir härligt sega men ändå knäckiga.

Naturligt glutenfria kolakakor

Naturligt glutenfria kolakakor
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 msk ljus sirap
1 msk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
1 1/2 dl rismjöl
1 1/4 dl Maizena majsstärkelse

  1. Rör ihop smör, socker och sirap ordentligt.
  2. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda ihop till en deg.
  3. Rulla ut degen till två längder på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lite, men tänk på att de flyter ut under gräddningen.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 12 minuter. Låt svalna något och skär sedan i sneda bitar innan kakorna svalnat helt.

Tips på andra glutenfria småkakor:
Glutenfria chokladsnittar
Glutenfria wienerstänger
Glutenfria drömmar
Glutenfria hasselnötskakor
Glutenfria nougatrutor

Annons

Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar