Annons

Annons

Naturligt glutenfria våfflor

Våfflor är så gott och något som jag tycker om att unna mig till frukost då och då. Här kommer ett recept på naturligt glutenfria våfflor där jag använt mig av min egengjorda glutenfria mjölmix. Våfflorna blir tjocka, frasiga och otroligt goda!

Naturligt glutenfria våfflor

Naturligt glutenfria våfflor (6 st)
3 dl (165 g) naturligt glutenfri mjölmix (går att ersätta med annan glutenfri mjölmix)
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
3 dl mjölk
2 ägg
50 g smält smör

  1. Blanda mjölmix, bakpulver och salt i en bunke.
  2. Tillsätt 2 dl mjölk och vispa ihop till en slät smet.
  3. Vispa ner äggen. Tillsätt resten av mjölken och det smälta smöret och vispa ihop smeten.
  4. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla laggen med smör och grädda frasiga och fina våfflor.

Glutenfria frasvåfflor

Annons

Kommentera

 


Annons


Annons

Laddar