Annons

Annons

Naturligt glutenfritt rostbröd

Naturligt glutenfritt rostbröd som bakas på majs- och rismjöl. Brödet blir neutralt i smaken och passar perfekt att rosta i brödrosten.

Naturligt glutenfritt rostbröd

Naturligt glutenfritt rostbröd
50 g jäst
2 dl mjölk
2 dl vatten
1 1/2 msk (15 g) fiberhusk
2 msk (25 g) rapsolja
1 msk (20 g) flytande honung
1 uppvispat ägg
1 tsk salt
2 dl (35 g) pofiber
2 dl (110 g) majsmjöl
2 dl (110 g) rismjöl

  1. Smula ner jästen i en degbunke.
  2. Värm mjölk och vatten till 37 grader och vispa ut jästen med vätskan.
  3. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i 10 minuter.
  4. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen ordentligt med degkrokar tills den blivit smidig, ca 5 minuter.
  5. Lägg degen i en smord brödform på 1, 5 liter. Tryck ut den med fuktade händer så att den fyller upp formen.
  6. Låt jäsa under bakduk tills degen jäst upp till kanten på formen, ca 45-60 minuter.
  7. Pensla med uppvispat ägg och strö över sesam- eller vallmofrön.
  8. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 225 grader i ca 25-30 minuter. Låt svalna en stund i formen innan du stjälper upp det på ett galler och låter brödet svalna helt under bakduk.

Andra glutenfria formbröd:
Glutenfri formfranska med xantangummi
Glutenfritt rostbröd
Glutenfritt chiabröd
Glutenfritt frukostbröd med frön
Glutenfri filmjölkslimpa

Annons

1 kommentar

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar