Annons

Nyttigt glutenfritt bananbröd

Här kommer ett recept på ett hälsosamt bananbröd som är så gott att man även kan äta det som fikabröd tycker jag. Ett extra plus är att brödet går snabbt att baka. Använd gärna riktigt mogna bananer, det gör att brödet blir lite sötare i smaken.

Glutenfritt snabbt bananbröd

Nyttigt glutenfritt bananbröd
2 mogna bananer
2 ägg
180 g (4 dl) havremjöl
1 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
1 tsk honung (går att utesluta)
50 g kokosolja (går att byta ut mot annan olja)
20 g (ca 1/2 dl) valnötter, grovhackade

  1. Mosa bananerna och vispa ihop med äggen i en bunke.
  2. Blanda ner de torra ingredienserna.
  3. Tillsätt honung, kokosolja och grovhackade valnötter och blanda ihop till en lös deg.
  4. Häll smeten i en smord brödform eller klä brödformen med bakplåtspapper. Toppa eventuellt med några bananskivor och valnötter.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 40 minuter.

Snabbt glutenfritt bananbröd

Annons

Tips på andra glutenfria recept med bananer:
Glutenfri banankaka med choklad
Glutenfri ugnspannkaka med banan
Glutenfria bananvåfflor
Glutenfritt snabbt bananbröd
Glutenfria bananpannkakor
Glutenfri banankaka med kola och daim

Snabbt glutenfritt bananbröd


Kommentera

 


Annons


Annons

Laddar