Annons

Annons

Snabb glutenfri kavring

Lättbakad glutenfri kavring med fyllig och mustig smak, perfekt till en skinkmacka nu i jul. Brödet går snabbt att baka eftersom det inte behöver jäsa, det är bara att röra ihop ingredienserna och skjutsa in brödet i ugnen.

Snabb glutenfri kavring

Snabb glutenfri kavring
300 g (3 dl) filmjölk
200 g (2 dl) gräddfil (går att ersätta med filmjölk)
105 g (3/4 dl) mörk sirap
10 g (1 msk) fiberhusk
30 g (1 dl) Fibrex
70 g (2 dl) havregryn (ren havre)
1 tsk malen anis
1 tsk malen fänkål
1 tsk salt
1 1/2 tsk bikarbonat
275 g (5 dl) grov glutenfri mjölmix, tex Semper

  1. Rör ihop alla ingredienser i en bunke.
  2. Lägg den lösa degen i en smord bakform och jämna till den på ytan.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 50-60 minuter. Låt brödet stå kvar i formen och svalna en stund och låt sedan svalna helt på galler under bakduk.

Glutenfri snabb kavring

Annons

Det fina uppläggningsfatet finns att köpa i Året Runts webbshop.

Fler recept på glutenfritt bröd som passar bra till jul:
Glutenfritt vörtbröd
Glutenfria snabba julfrallor
Glutenfria pepparkaksbröd
Glutenfria saffransscones


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar