Annons

Snabbt glutenfritt knäckebröd

Knaprigt och grovt glutenfritt knäckebröd som går snabbt att baka eftersom det inte behöver jäsa utan degen kavlas ut direkt och gräddas i ugnen. Knäckebrödet innehåller olika sorters frön som ger en god rustik smak och tillför extra knaprighet.

Glutenfritt snabbt knäckebröd

Snabbt glutenfritt knäckebröd (8 st)
220 g (4 dl) grov glutenfri mjölmix, tex Sempers grov mix
17 g (1 dl) pofiber
1/2 tsk hjorthornssalt
1 tsk salt
30 g (1/2 dl) sesamfrön
30 g (1/2 dl) linfrön
30 g (1/2 dl) solroskärnor
200 g (2 dl) kallt vatten
20 g (1 msk) mörk sirap

  1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  2. Vispa ihop vatten och sirap och tillsätt vätskan till de torra ingredienserna. Arbeta ihop till en fast deg.
  3. Dela degen i åtta bitar och kavla ut varje bit tunt på ett bakbord mjölat med pofiber. Använd gärna kruskavel. Vänd bröden och kavla på båda sidor.
  4. Lägg bröden på plåtar med bakplåtspapper. Nagga med en gaffel om du använt en slät kavel, det behövs inte om du kavlat med kruskavel.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i ca 10 minuter. Lägg över bröden på galler direkt efter gräddning och låt svalna. Förvara knäckebrödet torrt i en burk med lock så behåller det sin knaprighet.

Prova också mina recept på:
Naturligt glutenfritt rostbröd
Glutenfria frallor
Glutenfria hönökakor
Glutenfri filmjölkslimpa
Glutenfria snabba tekakor

Annons

Snabbt glutenfritt knäckebröd


Kommentera

 


Annons


Annons

Laddar