Annons

Annons

Snabbt glutenfritt tunnbröd

Här kommer ett recept på glutenfritt tunnbröd som går snabbt att baka och grädda i stekpanna. Tunnbröden innehåller ingen jäst och behöver inte jäsa, degen behöver bara svälla en stund innan den bakas ut. Mina tunnbröd är goda att äta till frukost, på utflykten eller varför inte göra matiga tunnbrödsrullar?

Glutenfritt snabbt tunnbröd

Snabbt glutenfritt tunnbröd (6 st)
220 g (4 dl) glutenfri mjölmix, tex Lailas blå
20 g (2 msk) fiberhusk
1/2 tsk bakpulver
1 krm hjorthornssalt
1/2 tsk salt
350 g (3 1/2 dl) mjölk
20 g (1 msk) ljus sirap
30 g (2 msk) rapsolja

  1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
    Annons

    Tillsätt mjölk, sirap och olja och vispa till en slät smet.

  2. Låt svälla i ca 20 minuter.
  3. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med glutenfri mjölmix och dela degen i 6 delar. Kavla ut dem till tunna rundlar lika stora som stekpannan. Kavla gärna med kruskavel på båda sidorna.
  4. Grädda tunnbröden på båda sidorna i en torr stekpanna på ganska hög värme tills de fått lite färg.

Tips på annat snabbt glutenfritt bröd:
Glutenfritt stekpannebröd
Glutenfritt snabbt chiabröd
Naturligt glutenfria scones
Glutenfria snabba solrosfrallor


Kommentera

 


Annons


Annons

Laddar