Annons

Annons

Tips på bakredskap!

Här kommer tips på olika bakredskap som är bra att ha när man bakar glutenfritt. Alla bakredskap finns att klicka hem i Året Runts webbutik. Just nu får du 10% extra rabatt på ett helt köp om du anger koden "ANNELI" när du handlar. Passa på att fynda!

Ett ihopfällbart bakplåtsställ är räddaren i nöden när man bakar många plåtar kakor eller bullar samtidigt och inte har så mycket plats i köket.

(Mitt recept på glutenfria kanelbullar hittar du här.)

Glutenfria kanelbullar

Min bästa vän när jag bakar kanelbullar och annat som ska kavlas är min fina silikonkavel. Med en silikonkavel fastnar inte degen på kaveln och går lätt att kavla ut. En bakmatta i silikon är också något som verkligen underlättar vid glutenfri bakning, eftersom degen inte fastnar i den och dessutom tål den både ugnsvärme och att diskas i diskmaskin. Mycket praktiskt tycker jag!

Annons

Om du provat att baka macarons vet du att det kan vara lite trixigt, men med ett macaron bakset går det lättare att lyckas med fina macarons. Den praktiska spritsen som ingår använder jag till att spritsa allt från vispad grädde till smörkräm och frosting. En fin present till någon som gillar att baka!

När jag bakar bröd använder jag alltid en digital termometer för att mäta temperaturen på degvätskan, eftersom det är viktigt att den varken blir för varm eller för kall. Termometern är också oumbärlig när man kokar knäck, kola och annat julgodis samt vid matlagning.

En digital måttbägare är bra att ha för att väga upp olika ingredienser. Vid glutenfri bakning är det bra att väga ingredienserna istället för att mäta upp dem, eftersom det ger ett mer exakt resultat och gör det lättare att lyckas med bakningen.

Ett vackert tårtfat lyfter de flesta bakverk och tårtor och gör det ännu roligare att servera sina gäster.

I webbutiken hittar du förutom köksredskap även varor inom kategorierna mode & skönhet, inredning, hälsa & träning, intim, event, tidningar & böcker samt trädgård. Glöm inte att ange rabattkoden ”ANNELI” när du handlar för att få 10% extra rabatt på hela ditt köp!

Klicka in på Året Runts webbutik och hitta dina egna favoriter.


Kommentera

 


Annons


Annons

Laddar